AJ. Cerdanyola. COMUNICAT. Dotze companys de la policia local ferits en el compliment del seu servei a la ciutadania



Des de la Secció Sindical de USOC a l’Ajuntament de Cerdanyola, volem manifestar públicament, que defensem l’actuació dels agents de la Policia de Catalunya (Policia Local i Mossos d’Esquadra) als aldarulls provocats la nit del divendres 7 al dissabte 8 de setembre, a la plaça del Pi de Bellaterra dins de la festa major (Cerdanyola del Vallès).

L’actuació policial va estar plenament justificada perquè es va produir “un problema d’ordre públic greu”. Nombrosos esvalotadors van agredir al personal encarregat de la organització de la festa i als agents de policia, als quals van llençar ampolles, pedres i altres objectes contundents. Com a conseqüència de les agressions que van patir, dotze agents de policia –vuit de la Policia Local i quatre dels Mossos d’Esquadra, van resultar ferits, resultant detinguts quatre joves com a presumptes autors dels delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l’autoritat i lesions.

Per aquest motiu, hem demanat a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, que es personi com a acusació particular en la defensa dels drets i interessos dels agents que van ser agredits i estudiï les manifestacions realitzades per la ciutadania i alguns representants polítics vers els agents a través d’alguns mitjans, per si poguessin constituir uns presumptes delictes d’amenaces, injúries i calumnies.

La Federació d’empleats Públics FEP-USOC, recolzarà sindicalment la defensa dels companys i companyes que pateixin qualsevol agressió en el compliment del seu servei a la ciutadania.

En relació al col·lectiu de la policia local, volem denunciar un cop més, la manca de recursos personals i materials de que se’ls dota. Aquesta manca de mitjans està comportant que tinguin que enfrontar-se al servei diari en unes condicions de seguretat pèssimes. Cal recordar que en el darrer mes s’han produït diversos incidents en zones d’oci, on la manca de mitjans ha comportat un risc greu per la seva seguretat personal i de la ciutadania.

En el mateix sentit, cal recordar que tot i que la policia comparteix els serveis de seguretat ciutadana amb els mossos i porta a terme unes tasques que impliquen uns riscos, aquests no han estat valorats adequadament, doncs actualment la policia local és el col·lectiu de l’Ajuntament de Cerdanyola que més penalitzacions i retallades ha sofert.

Finalment, volem reiterar el nostre recolzament i desig d’una favorable recuperació als companys i companyes ferits.
 
La notícia dels fets als mitjans:

- 3/24: "Una batalla durant la festa major de Bellaterra entre joves i policia se salda amb 12 agents ferits i 4 detinguts"
- europapress.cat: "Quatre detinguts i 12 policies ferits en aldarulls en la Festa Major de Bellaterra"
- cerdanyola.info:  "Una baralla a les festes de Bellaterra acaba amb 4 detinguts i 12 policies ferits"
- lavanguardia.com: "Quatre detinguts i 12 policies ferits a Bellaterra"
- elperiodico.com: "12 policies ferits en una batalla campal a Bellaterra"
- elmundo.es: "Doce policías heridos y cuatro detenidos en la fiesta mayor de Bellaterra"