Reclamacions per supressió de paga extra de desembre


El passat dia 18 de setembre, es va acordar per totes les organitzacions sindicals que conformen la Plataforma Sindical d'Empleats Públics, iniciar de manera conjunta una reunió de les Assessories Jurídiques de les Organitzacions Sindicals, a fi d'unificar criteris sobre les actuacions judicials en reclamació de la supressió de la paga extra de desembre.

La plataforma està formada per: ANPE; CCOO; CEPCESM; C.INTERSINDICAL; CSI.F; GESTHA; SATSE; SINDICATO LIBRE CORREOS; STAJ; SUP; UFP; UGT; UNIONGC; USAE; USO; CPPM; SPP

En aquesta trobada, es va acordar iniciar les següents reclamacions:
  • Denúncia a la OIT
  • Demandes judicials en reclamació Paga Extraordinària de caràcter col·lectiu
  • Accions davant la Defensora del Poble i la totalitat dels Grups Parlamentaris
Tot això sense perjudici del posterior plantejament d'altres reclamacions, a mesura que es vagin materialitzant els actes concrets d'aplicació i/o s'estimi convenient per part de les diferents organitzacions sindicals.

Des de FEP-USO creiem fermament que les Reclamacions Col·lectives i/o de caràcter general, subscrites per totes les Organitzacions Sindicals que conformen la Plataforma són la millor opció en defensa dels interessos dels empleats públics, ja que considerem que poden tenir una major efectivitat per a tots, en anar subscrites per un conjunt d'Organitzacions Sindicals, que representen majoritàriament a la practica totalitat dels Empleats i Empleades Públics. Igualment, per motius d'economia procedimental, com per l'estalvi en el pagament de costes processals pels companys en cas de perdre's les seves pretensions.

En resum, des de FEP-USO us demanem, per tant, que tingueu la màxima prudència a l'hora de presentar reclamacions individuals, que desaconsellem per complet, tant per evitar possibles condemnes en costes al reclamant com per no interferir de forma negativa en les accions col·lectives que es plantejaran des de la unitat sindical.

Igualment els components de la plataforma sindical hem adquirit el compromís que cap de les organitzacions de la Plataforma Sindical iniciarà a partir d'ara recursos particulars sobre aquest assumpte.