AJ. Cerdanyola. Ens enganyen o no s’assabenten del que fan els responsables de RRHH? Ens imposen més retallades de les que estableix el Reial Decret Llei 20/2012

02/11/2012. El 25 de setembre anunciàvem que s’havia arribat a un acord amb l’Ajuntament, perquè es complementessin els salaris dels companys i companyes en situació de baixa laboral. 

No obstant, a “l’acta de l’acord”, no es fa referència a la literalitat de l’acord ni a les propostes realitzades per la USOC.

A tall d’exemple, tot i que el Reial Decret Llei estableix dos supòsits diferenciats que permeten percebre el 100% de les retribucions, la hospitalització i la intervenció quirúrgica (amb ingrés o ambulatòria i el seu procés de recuperació), supòsits que es poden donar de forma separada o conjunta, a “l’acta de l’acord” només consta: “Amb caràcter excepcional i degudament justificat es podrà complementar fins al cent per cent els supòsits d’intervenció i hospitalització1” (1. S’entendrà aquesta hospitalització derivada d’intervenció fins l’alta mèdica).”

És a dir, el Reial Decret Llei estableix dos supòsits diferenciats que permeten percebre el 100% de les retribucions, la hospitalització i la intervenció quirúrgica (amb ingrés o ambulatòria i el seu procés de recuperació), supòsits que es poden donar de forma separada o conjunta. En canvi, a l’acord només consta un sol supòsit, i a més, està condicionat.
Val a dir, que aquesta no ha estat la única retallada no recollida al Reial Decret Llei que ens han imposat. 

Per aquests motius hem comunicat la nostra disconformitat i hem sol·licitat que es constitueixi amb urgència un grup de treball per modificar aquest “acord”, incorporant supòsits que requereixen una especial protecció i que aconsellen la percepció del 100% de les retribucions en situacions d’incapacitat temporal o l’adopció d’altres mesures socials.

Des de la USOC a Cerdanyola volem transmetre públicament que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament estem molt decebuts amb l’Alcaldessa, perquè la modificació de l’acord no es correspon amb les bones intencions que ha manifestat fins ara (paga de Nadal, etc.), ni amb la postura que va adoptar la Regidora de Recursos Humans en les negociacions. 

Ara ens preguntem, ens enganyen o no s’assabenten del que fan els tècnics de Recursos Humans?


Per poder visualitzar el document necessiteu el programari Acrobat Reader.