PGE 2013. Seguim congelats i comencem a tremolar


Després de la presentació dels PGE-2013 es constata que una altra vegada els empleats i empleades públics paguem els plats trencats d'un festí despilfarrador, del que mai hem participat.


El Govern ha anunciat ja les principals mesures que es contenen als Pressupostos Generals de l'Estat més restrictius de la història de la nostra democràcia, i que afecten negativament als nostres salaris.

Per a l'any 2013 quedaran congelades les retribucions del personal al servei de les AAPP respecte del contingut en la Llei de Pressupostos de l'Estat per 2012.

Encara que sembla ser que es recuperarà la paga de Nadal l'any 2013, no existeix cap previsió sobre la forma i el termini per recuperar la paga extra “robada” en aquest any 2012.

A més, no hi haurà aportacions a fons o plans de pensions i en relació a l'Oferta d'Ocupació Pública, la taxa de reposició serà 0, a excepció de determinats col·lectius que podran convocar fins a un 10 % de la seva taxa de reposició.

Aquests col·lectius són el Personal dedicat a la lluita contra el frau fiscal, Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, Docents, Forces Armades, Policia Local, Sanitaris i seguretat social, acció exterior de l'Estat, col·lectius de prevenció i extinció d'incendis forestals, personal investigador.

Es limiten les contractacions de personal eventual o interins només en aquells casos inajornables en sectors prioritaris o que afectin a serveis públics essencials.

També hi haurà algunes modificacions respecte de les condicions de percepcions de determinades prestacions de classes passives, sempre en la línea d'equiparar-los amb les condicions del règim general de la seguretat social.

En concret, es reduiran les pensions de viduïtat de classes passives anteriors a 1984 així com es procedirà a la retirada de complements a mínims en la pensió al personal del servei exterior, als quals ja no s'abonaran els desplaçaments nadalencs.

En l'actualitat, i després de la forta pujada de l'IPC interanual, -que a l'agost va pujar sis desenes per l'alça de carburants, situant-se en el 2 7%- podem dir amb rotunditat que els empleats i empleades públics portem sofrint, any rere any, un brutal empobriment (que podria superar el 50 % en els últims 20 anys) i que la nostra capacitat adquisitiva és ara inferior a la qual teníem a la fi dels anys 90.

El Govern també preveu estalviar per la rebaixa salarial en els casos d'incapacitat temporal.

Des de FEP-USO ens temem que una vegada superats els processos electorals pendents a Galícia, Euskadi i Catalunya, aquest projecte de llei sofrirà encara més modificacions i ajustos, que repercutiran de forma negativa en els nostres salaris.

Una vegada més, amb la disculpa de la crisi, els empleats i empleades públics veiem brutalment agredides les nostres condicions laborals.

És hora de dir prou!!!