Resolució de la Defensora del Pueblo, sobre la paga extra

El passat 15 d'octubre hem tingut coneixement de la resolució dictada per la Defensora del Pueblo, a la proposta que li va ser formulada per la Plataforma Sindical i d'Associacions professionals d'empleades i empleats públics, en relació a la petició que interposés Recurs d'Inconstitucionalitat contra el Reial decret 20/2012 pel qual es suprimeix la paga extra de Nadal dels empleats i empleades públics.

La Defensora del Pueblo, dicta una Resolució en la qual denota la seva habilitat torera, per concloure, com tots ja intuíem, que la citada institució anteposa el seu marcat caràcter polític sobre la “defensa” dels interessos d'un important col·lectiu de treballadors i treballadores, en aquest cas, representat pels Empleats Públics.

En el citat escrit, amb constants referències al RD 8/2010, pel qual ja se'ns va espoliar el 5 % de les nostres retribucions, així com a les Resolucions del Tribunal Constitucional que es van dictar a aquest efecte, fa un breu resum de totes les peticions que, a través de la nostra Plataforma Sindical, així com a través de moltíssimes sol·licituds individuals i d'altres Associacions i Organitzacions, se li havien fet sobre aquest tema.

En el límit del termini per presentar el recurs d'inconstitucionalitat, que va concloure el 15 d'octubre, la Defensora del Poble conclou que no veu “inconstitucionalitat” en el RDL 20/2012.

Malgrat això, i com pel que sembla està tan al limiti de la constitucionalitat, i malgrat el calçador, no li cap tot en la seva argumentació, acaba fent determinades Recomanacions al Govern, a través del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, especialment respecte a la part de la Paga Extra de Nadal suspesa, o potser, millor dit, furtada, però que ja ha estat reportada.

També al·ludeix a la indeterminació que conté el citat RDL sobre la forma que, si escau, va a ser -si és que ho és- retornada .

En definitiva, que per a la Defensora del Pueblo, fer complir la legalitat vigent, respectant el principi de legalitat i la no retroactivitat de les normes sancionadores o restrictives de drets és simplement una “recomanació”.


Per poder visualitzar el document necessiteu el programari Acrobat Reader.

Font: FEP-USO