USO: La CES crida a una jornada de mobilitzacions pel 14 de novembre

El Comitè Executiu de la Confederació Europea de Sindicats (CES), en la seva reunió del dia 17 d'octubre celebrada a Brussel·les, en la qual ha participat USO, ha acordat realitzar una crida a totes les seves organitzacions afiliades perquè el proper dia 14 de novembre secundin massivament una Jornada d'Acció i Solidaritat europea.

Entre les mobilitzacions que recomana la CES es troben la convocatòria de vagues, manifestacions, concentracions, assemblees o altres actes de protesta en contra de les polítiques d'austeritat, les retallades socials i les agressions als drets dels treballadors.

Per a la CES la situació és greu: s'està destruint l'Europa del benestar, arruïnant el model social europeu i el moviment sindical que la CES representa ha de donar una resposta tant a nivell europeu com a nacional.

Amb això la CES surt a la trobada de la convocatòria de vaga general ja realitzada a Portugal pel 14 de Novembre, i la que previsiblement serà convocada pels sindicats espanyols i grecs per a la mateixa data, estenent la seva mobilització al conjunt de països europeus.

USO reunirà al seu Comitè Confederal els propers dies 22 i 23 d'octubre per prendre una decisió sobre aquest tema.