Compatibilitzar pensió de jubilació i treball en el sector privat

Després de la ultima reforma aprovada pel govern de Rajoy, els empleats i empleades públics també podrem compatibilitzar cobrar una pensió de jubilació i treballar en el sector privat

D'aquesta manera, el Reial Decret Llei 5/2013 de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l'envelliment actiu, publicat el 16 de març en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), modifica el text refós de la Llei de Classes Passives de l'Estat per adequar el règim dels funcionaris.

La possibilitat de compatibilitzar el treball per compte propi o aliè, ja sigui a jornada completa o a temps parcial, amb el cobrament d'una pensió de jubilació ordinària o demorada és una de les novetats del Reial Decret Llei aprovat i que ha entrat en vigor el 17 de març.

El règim de compatibilitats de la pensió de jubilació o retir de classes passives regulat serà aplicable a les pensions que es causin o hagin causat a partir d'1 de gener de 2009.

S'obre la possibilitat de treballar, tant per compte propi o aliè, a temps complet o parcial percebent el 50 % de la pensió

Quan finalitza el període d'activitat, es restableix el pagament de la pensió íntegra, sense que el pensionista perdi aquesta qualitat en cap moment.

Des de la FEP-USO, ni comprenem aquesta mesura, ni la compartim. No s'entén que es bloquegi l'Oferta Pública d'Ocupació i que a sobre es comenci a "jugar" amb les pensions. Qui diu que en un futur proper, no sigui una mesura generalitzada i així s'estalviïn una part de les pensions dels futurs jubilats? Quan Espanya necessita creació d'ocupació, amb gairebé 6.000.000 d'aturats, no es pot aprovar una mesura que posa en perill la recol·locació d'aquests milions de persones en precari, i que a sobre, situa als empleats públics com a insolidaris.
Per poder visualitzar el document necessiteu el programari Acrobat Reader.

Font: FEP-USO