Jubilació voluntària Classes Passives

Davant les nombroses consultes que ens heu efectuat sobre aquest tema, des de FEP-USO aclarim que a dia d'avui segueix vigent la jubilació voluntària per als funcionaris pertanyents al Règim de Classes Passives que compleixin els requisits d'edat i anys de serveis, encara que el Govern Central té la pretensió de canviar els requisits de la jubilació per classes passives.

Els funcionaris públics inclosos en el Règim de Classes Passives poden jubilar-se voluntàriament quan compleixin els 60 anys d'edat, sempre que tinguin reconeguts 30 anys de serveis.

Si per completar els trenta anys exigibles haguessin de computar-se cotitzacions a altres règims de protecció social per aplicació de les normes sobre còmput recíproc de quotes entre règims de Seguretat Social (Reial decret 691/1991, de 12 d'abril), es requerirà que els últims cinc anys de serveis computables per a la determinació de la pensió de jubilació estiguin coberts en el Règim de Classes Passives de l'Estat.

El Reial Decret Legislatiu 670/1987, de 30 d'abril (Text Refós de la Llei de Classes Passives de l'Estat), regula els drets passius dels funcionaris adscrits al Règim de Classes Passives de l'Estat.

Aquesta norma estableix que les pensions de jubilació de l'esmentat Règim causades a l'empara de la legislació vigent a partir de l'1 de gener de 1985, es determinen aplicant a l’haver regulador del Cos (s'estableix anualment en la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat) en què s'hagin prestat els serveis un percentatge de càlcul que en funció dels anys complets de serveis efectius que es tinguessin reconeguts i que aconsegueix el 100 % amb 35 anys de serveis.

Per tant, a causa de diverses consultes que ens han arribat, aclarim que pel fet de poder jubilar-se amb 60 anys i 30 de serveis no significa que anem a percebre el 100% de la pensió.

S'aplicarà el percentatge corresponent en funció dels anys de servei prestats.

Així, amb 30 anys de serveis el percentatge vigent aplicable l’haver regulador seria el 81,73.

També s'estableix una fórmula per al càlcul de la pensió quan s'hagin prestat serveis en dos o més Cossos amb diferent haver regulador.

Us recordem igualment que després de l'última reforma aprovada pel govern de Rajoy, els empleats i empleades públics també podrem compatibilitzar cobrar una pensió de jubilació i treballar en el sector privat.
D'aquesta manera, el Reial decret Llei 5/2013 de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l'envelliment actiu, publicat el 16 de març en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), modifica el text refós de la Llei de Classes Passives de l'Estat per adequar el règim dels funcionaris.

La possibilitat de compatibilitzar el treball per compte propi o aliena, ja sigui a jornada completa o a temps parcial, amb el cobrament d'una pensió de jubilació ordinària o demorada és una de les novetats del Reial decret Llei aprovat i que ha entrat en vigor el 17 de març.
Per poder visualitzar el document necessiteu el programari Acrobat Reader.

Font: FEP-USO