La FEP-USO lloa la valentia del Tribunal Constitucional de Portugal

La FEP-USO lloa la valentia del Tribunal Constitucional de Portugal, que en una important sentència, ha decidit decretar la nul·litat de les retallades en les pagues extra a funcionaris i pensionistes i el nou impost sobre els subsidis de salut i desocupació, malgrat saber que la decisió deixaria al Govern portuguès en una difícil situació, en haver de seguir complint les exigències de la troica comunitària en matèria de dèficit.

La sentència repeteix novament els arguments d'una sentència anterior, dictada l'any passat i considera que l'eliminació d'una de les pagues extra als empleats públics i els pensionistes suposa una violació del principi d'igualtat.

A més té caràcter retroactiu i suposa la invalidació d'aquestes mesures des de la seva entrada en vigor, el passat 1 de gener.

Diverses fonts calculen el cost de la seva execució en 1.300 milions d'euros.

Des de la FEP-USO esperem que els Tribunals a Espanya actuïn amb la mateixa valentia que ho ha fet el Tribunal Constitucional de Portugal, i ens donin la raó en les demandes presentades des de la Plataforma d'Empleats Públics en la reclamació de la paga extra confiscada el passat mes de desembre.

"En cas contrari arribaríem a la conclusió que els Empleats Públics Espanyols som "menys iguals" que els Empleats Públics Portuguesos... o que el Tribunal Constitucional Español és "menys constitucional" que el Tribunal Constitucional Portuguès... A bon entenedor..."

Font: FEP-USO